Skip to main content
Geen categorie

Villa’s met het hoogst haalbare Energielabel A++++

By 23 april 2021No Comments

Uw villa wordt all-electric, dus volledig gasloos. Bouwkundig worden de villa’s extra geïsoleerd, niet alleen de gevels, wanden, vloeren, kozijnen en buitendeuren maar ook het dak. Deze worden deels voorzien van sedum, wat ook CO2 en fijnstof bindt. Het glas is HR+++ en de zonwerendheid van het glas is hoger dan de geldende nieuwbouwnormen. De villa’s scoren relatief hoog op luchtdichtheid.

Optimaal comfort met een warmtepomp

Iedere villa beschikt over een eigen individuele combi warmtepomp (vol eigendom) met een hoog rendement (COP).

De zogenoemde bodem warmtepomp maakt gebruik van aardwarmte middels een individueel gesloten verticaal buizensysteem in de bodem. De energie, die uit de bodem wordt onttrokken, wordt ingezet voor een constant en comfortabel woonklimaat.

In elke ruimte wordt een moderne klimaatthermostaataangebracht waarmee je het woonklimaat individueel kunt regelen. Niet alleen zeer comfortabel, maar voor de vertrekken waar je minder vaak komt, ook energiebesparend.

De warmte of koude afgifte vindt plaats middels vloerverwarming op lagere temperatuur. In de zomer zorgt de warmtepomp dus ook voor verkoeling. Tevens voorziet de combi warmtepomp de villa van warm tapwater.

Door het mechanische lucht toe- en afvoersysteem, met warmteterugwininstallatie (WTW), hergebruikt de villa energie waardoor het verbruik tot een minimum wordt beperkt.

De energie die de villa dan nog nodig heeft wordt opgewekt middels zonnepanelen. Iedere villa krijgt zonnepanelen op het dak welke genoeg energie leveren om de gebouw gebonden installaties te voorzien van elektra.

De villa’s krijgen een energielabel A++++, dit is momenteel het hoogst haalbare label. Uw villa wordt dus Energieneutraal. Dit houdt in dat de elektra voor verwarmen, koelen, ventileren en warmwater door de villa zelf wordt opgewekt.

Uw energierekening wordt tientjes werk. Het is dan ook logisch dat banken hiervoor ruimer financieren tegen ook nog eens gunstigere tarieven! Immers uw villa staat garant voor zeer lage energiekosten. Niet alleen de eerste jaren maar voortdurend.