Skip to main content
Geen categorie

Uniek metselwerk uitgevoerd op een modelgevel

By 30 maart 2021No Comments

De reacties op de onder architectuur te bouwen villa’s zijn zeer positief. Onder andere de enorme ruimte op de begane grond, de ligging van het hof in het groene park en het unieke metselwerk worden zeer gewaardeerd.

Want het metselwerk wordt echt heel bijzonder. Dit is nauwkeurig bedacht en uitgetekend, zoals men dit vroeger ook deed bij vooraanstaande Amsterdamse School architectuur gebouwen. Tegenwoordig gaat dit ontwerpen natuurlijk volledig digitaal en 3D. Maar omdat we straks tijdens de uitvoering niet voor verrassingen willen komen te staan, is in onze fabriek een modelgevel gemaakt van het molenwiek metselverband met de zo kenmerkende groene keramische sluitsteen en de blokverbanden. Niet alleen de gevels, maar ook de tuinmuren en plantenbakken, maken integraal onderdeel uit van het metselwerk.

In het hof zal het sierlijke metselwerk worden dichtgeritst middels een stapelverband. Wie oogt heeft voor details zal hier zijn of haar ogen uitkijken. Uiteraard is alles handwerk en zullen alleen de beste metselaars van de regio dit werk gaan doen.

Aan alles wordt gedacht, zo ook het opspattend regenwater. Om de woning aan de hofzijde wordt circa 30 cm lava split aangebracht. Dit geeft de woningen een extra luxe uitstraling. Daarnaast zorgt het ervoor dat het onderste deel van het metselwerk (speklaag) een egaal geheel wordt met de stenen daarboven. Er is dan ook gekozen om de eerste laag te starten met een staande rollaag van geglazuurde steen, als extra bescherming tegen water en de daaropvolgende lagen worden met dezelfde steen omhoog getrokken.

De modelgevel is te bezichtigen bij Teer Makelaars in Heemskerk. Maak voor je komt kijken wel even een afspraak via de site of op telefoonnummer 0251 – 233 023.