Skip to main content
Geen categorie

We werden meteen enthousiast

By 18 maart 2021No Comments

We spraken met Ron en Ingrid, die recent een handtekening onder het koopcontract zette, over hun keuze voor Park de Velst.

“Eigenlijk waren we niet direct op zoek naar een nieuwe woning”, zegt Ingrid. “Want we wonen nu heel fijn. We hebben een aangenaam huis in de buurt van Heemskerk, dichtbij de familie. Wel merkten we, dat nu de kinderen het huis uit zijn, de woning gewoon wat te groot werd. Twee verdiepingen, een gigantische tuin. Zoveel ruimte heb je met z’n tweeën niet nodig. Daarom zijn we eens rustig om ons heen gaan kijken. Gewoon met het idee om te kijken wat het aanbod is in Heemskerk. Want dat was met het oog op de familie wel een voorwaarde. Eigenlijk hadden we ons voorgenomen om pas over vijf jaar een nieuwe woning te kopen, maar toen dit op ons pad kwam, waren we meteen enthousiast en hebben we ons ingeschreven. En het mooie is: de woning die we hebben gekregen, was onze eerste keuze.”

Alles wat we zoeken
Ron vervolgt: ”Voor ons stond voorop dat we geen appartement wilden. We willen geen mensen boven ons, maar in een penthouse wonen vinden we ook niet prettig. Dan heb je met niemand contact. Het fijne aan een woning in Park de Velst is dat we meer dan voldoende woonruimte en een kleinere tuin hebben én dat we de woning levensloopbestendig kunnen maken. En laten we eerlijk zijn; die gezellige hofjes, het platte dak en de bijzondere stenen zijn natuurlijk ook nog eens prachtig. Park de Velst voldoet aan al onze wensen.”

Nieuw, duurzaam en levensloopbestendig
Een ander groot voordeel vindt het echtpaar dat ze de komende jaren geen omkijken hebben naar onderhoud. Ingrid: “Alles is natuurlijk duurzaam en hagelnieuw. Als we in onze huidige woning wilden blijven, dan hadden we op niet al te lange termijn toch veel moeten laten vervangen. Nu hebben we de komende jaren nergens omkijken naar. Het enige dat we moeten doen is wat keuzes maken.” Ron vult aan: “Waarschijnlijk laten we, met het oog op de toekomst, alvast een eenvoudige badkamer op de begane grond plaatsen. Mochten we over een aantal jaren niet meer goed de trap op kunnen, dan is dat alvast geregeld. De rest van de aanbouw willen we gewoon lekker gebruiken als leefruimte. Daar kunnen we altijd nog een slaapkamer van maken.”

Coronaproof keuzes maken
Vanwege corona was er geen reguliere verkoopmanifestatie, maar werd gekozen voor een drive thru. Ron: “We wisten niet zo goed wat we daarvan moesten verwachten, maar eigenlijk was dat heel leuk. Je krijgt toch een goed gevoel als je even over de locatie kunt rijden. En alle nodige info kregen we mee zodat we het thuis rustig konden nalezen.” Ingrid: “Inmiddels hebben we ook een afspraak bij Teer Makelaars om de maquette te bekijken. Zo krijgen we een goede indruk van de mogelijkheden.”