Monumentale stijl
met het comfort van nu

Wie oog heeft voor architectuur, kunst en fijne details, herkent direct de passie en het vakmanschap die verborgen liggen in de ­villa’s van Park de Velst. Dit ­spectaculaire en spraak­makende nieuwbouwproject ­verrijst midden in de groene park­zone van ­Heemskerk.

Aandacht voor details

De villa’s van Park De Velst worden ­ontwikkeld door Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Bij de ­ontwikkeling van de ­woningen in Park De Velst is tot in detail aandacht ­besteed aan de architectuur. De ­woningen krijgen een monumentale stijl, worden ­ingepast in het park en zijn als het ware ­‘gasten’ in het weelderige groen.

Geïnspireerd op de Maya-stijl
Architect Marlies Rohmer, die de villa’s heeft ontworpen, liet zich inspireren door The ­Ennis House uit Los Angeles van de wereldberoemde architect Frank Loyd Wright. The Ennis House is gebaseerd op de oude Maya tempels. Deze Maya stijl heeft in combinatie met de metsel­architectuur van de Amsterdamse School geleid tot het ontwerp van de prachtige ­monumentale villa’s in Park de Velst.

Riante villa met een uniek karakter

De architectuur kenmerkt zich door bijzonder metselwerk met versieringen en verschillende verbanden in de gevels, overstekken, laddervensters en lichtgekleurde stenen.

Aan de parkzijde domineren geornamenteerde metselwerkvolumes en vlakken in geelbruine baksteen en de opgetilde (dak)terrassen met overstekken. Door de verspringingen in de rooilijn ontstaat een patio-achtig karakter. Alle elementen die passen bij een monumentale villa zijn hier aanwezig. Tegelijkertijd geniet je van alle comfort die nieuwbouw biedt.